CIOT Melania-Gabriela

Melania-Gabriela Ciot este conferențiar universitar dr. în cadrul Facultății de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai, director al Școlii Doctorale de Relații Internaționale și Studii Europene Paradigma Europeană și al Centrului de Negocieri Internaționale.

Absolventă a Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, are două doctorate: primul, obținut în domeniul științelor educației la Universiteit Ghent (Belgia) în 2009 și celălalt în domeniul relațiilor internaționale și studiilor europene la Universitatea Babeș-Bolyai în 2012. Studiile postdoctorale le-a absolvit în cadrul Academiei Române, filiala Cluj-Napoca în 2014. Abilitarea pentru conducere de doctorate în domeniul relațiilor internaționale și al studiilor europene a obținut-o în 2015.

Este titulară a cursurilor: Negociere și mediere în relațiile internaționale, Negocieri internaționale, Negocieri europene, Strategii de luare a deciziilor, Managementul procesului negocierii, Negocieri și relații interculturale, Idiosincrazii și procesul decizional al politicii externe, Procesul decizional în politica externă și în politica internațională, la nivel licență, masteral și doctoral.

Se remarcă în sfera activității științifice și de cercetare, ce include cărți (16), capitole în volume colective (28) și articole și studii în jurnale internaționale și naționale (63). Interesele de cercetare sunt: negocieri, afaceri europene, process decizional, idiosincrazii, diplomația culturală. A participat la numeroase conferințe internaționale și naționale și proiecte ca manager, coordonator sau membru în echipele de cercetare. Între lucrările reprezentative publicate: Negotiation and Foreign Policy Decision-Making, Idiosyncrasies and Interculturalism in Foreign Policy Decision-Making, Media portrayals of people with disability – an intercultural approach, Uniunea Europeană și Sistemul Internațional (coordonator), Searching for decision-making models in international politics (coordonator), New Researches in International Relations (coordonator), Cultural Diplomacy and Today’s Foreign Policy (coordonator), Günter Verheugen: Negotiating the Enlargement of the European Union (coordonator).

Este membră a Processes of International Negotiations (POINT), ce aparține Institutului German de Studii Globale și de Arie – GIGA (Hamburg, Germania), Institutului de Negocieri Globale (Zürich, Elveția) și Eastern and South-Eastern Europe Fanel Network.

A fost Secretar de Stat pentru Afaceri Europene la Ministerul Afacerilor Externe între 2017-2019, fiind numită Reprezentant Special al Guvernului României pentru Relația cu Parlamentul European pentru perioada în care România a deținut Președinția Rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.