Politica de confidențialitate

Site-ul http://libraria.ubbcluj.ro este creat și administrat de Editura Presa Universitară Clujeană, entitate a Universității Babes-Bolyai Cluj-Napoca, CIF 4305849, cu sediul în Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 1, 400084, Cluj-Napoca, România, tel: +40 264 405 300. Prin accesarea, vizitarea, solicitarea și utilizarea website-ului libraria.ubbcluj.ro și a serviciilor puse la dispoziţie prin libraria.ubbcluj.ro, denumit în continuare și Site, dvs., în calitate de utilizator, vă exprimaţi explicit acordul privind Termenii și Condiţiile de utilizare.

TERMENI ȘI CONDIŢII DE UTILIZARE

PRESA UNIVERSITARĂ CLUJEANĂ (numită în conntinuare Editura) oferă acces liber la Site și vă autorizează, (pentru anumite secţiuni, prin contul și parola dobândite la înregistrarea în Site), să vizualizaţi, imprimaţi și să transmiteţi informaţii existente pe Site doar în scopuri personale, noncomerciale.

 1. ACCES ȘI DISPONIBILITATE

Utilizatorul folosește site-ul libraria.ubbcluj.ro și serviciile puse la dispoziţie de acesta pe riscul propriu, Editura fiind liberă de orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informaţiilor de pe site.

Editura nu este răspunzătoare de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

Editura nu acordă nici un fel de garanţie pentru conţinutul și utilizarea acestui site. Informaţiile publicate corespund realitaţii la momentul înscrierii lor pe Site sau la momentul actualizarii diverselor pagini ale Site-ului.

Utilizarea site-ului libraria.ubbcluj.ro și a serviciilor sale cade în responsabilitatea exclusivă a utilizatorului în privinţa corectitudinii datelor înregistrate, de care depinde efectuarea serviciilor.

Utilizatorul este de acord să își asume întreaga responsabilitate pentru activitățile/acțiunile desfășurate pe site-ul libraria.ubbcluj.ro.

Efectuarea de operaţiuni neautorizate asupra site-ului libraria.ubbcluj.ro și tentativa de efectuare a acestora (incluzând, dar fără a se limita la: utilizarea abuzivă, utilizarea frauduloasă, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informaţii în vederea comercializării lor, blocarea accesului etc) sunt interzise și atrag după sine răspunderea civilă sau penală.

Editura va investiga faptele care implica asemenea încălcări, cooperând cu autoritaţile pentru prevenirea sau impiedicarea oricărei situaţii de tipul:

 • Copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau păstrarea, prin orice mijloace, inclusiv electronice, magnetice sau computerizate, a materialelor și informațiilor existente pe acest site pentru utilizarea lor în scopuri comerciale;
 • Încercarea de a interveni, prin orice mijloace, în conţinutul acestui site, ștergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor și informaţiilor publicate, sau încercarea de a acţiona în acest scop;
 • Încercarea de a scana, sonda sau testa vulnerabilitatea oricărui sistem din rețeaua Editurii, a reţelei Editurii sau accesarea oricăror servere sau servicii din reţeaua Editurii care nu sunt publice, fără autorizaţie;
 • Încercarea de a interveni în funcţionarea serverelor de hosting sau în reţeaua Editurii prin orice mijloace.
 • Folosirea oricăror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale (“spamming”) sau pentru orice alt scop în afară de trimiterea de e-mailuri personale justificate, fără acordul scris al posesorilor acestor adrese.

Editura își rezervă dreptul de a modifica sau de a întrerupe, temporar sau permanent, parţial sau în totalitate, serviciile puse la dispoziţie prin intermediul acestui site, cu sau fără o notificare prealabilă.

Editura nu este răspunzătoare faţa de utilizator, orice terţă persoană fizică sau juridică sau instituţie pentru modificarea, suspendarea sau întreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.

Editura poate schimba în orice moment conţinutul si condiţiile de utilizare a site-ului. Noile condiţii devin valabile în momentul în care au fost făcute publice prin înscriere în acest site și nu au caracter retroactiv.

 1. DREPTURI DE AUTOR, MARCA ȘI PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Dreptul de copyright pentru informaţiile existente pe site-ul libraria.ubbcluj.ro este deţinut de Editura sau de către partenerii săi. Aceasta înseamnă că nici un material de pe acest site-ul libraria.ubbcluj.ro nu poate fi reprodus parţial, integral sau modificat fără permisiunea anterioară explicită, prin acord scris obţinut de la Editura și/sau partenerii sai.

Conţinutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile și orice alte materiale prezente pe site-ul libraria.ubbcluj.ro sunt protejate de legea dreptului de autor și sunt proprietatea Editura sau a clienţilor săi.

Este interzisă crearea de legături cu acest Site ale altor site-uri sau invers, fără un acord prealabil scris. În situaţiile în care acest lucru se întâmplă fără acordul său scris, explicit, Editura nu își asumă responsabilitatea pentru site-urile neafiliate cu care site-ul libraria.ubbcluj.ro ar putea fi legat, pentru materialele postate pe site-ul libraria.ubbcluj.ro de către alte persoane decât cele autorizate de Editura și își rezervă dreptul de solicita sancţionarea conform legislaţiei în vigoare orice acţiune de acest tip, care nu are acordul său explicit.

Editura sau terţe părţi pot furniza autorizat, prin intermediul site-ului, legături (link-uri) către alte pagini sau resurse web. Editura nu garantează, nu este și nu poate fi făcută responsabilă in nici un fel de disponibilitatea acestora, de forma, conţinutul, publicitatea, produsele sau alte materiale disponibile pe site-urile respective. Editura nu va fi responsabilă sau pasibilă de a plăti despăgubiri, direct sau indirect, pentru orice pagubă sau pierdere cauzată sau presupusă a fi fost cauzată de sau în legătură cu folosirea sau încrederea în informaţiile, conţinutul, bunurile sau serviciile puse la dispoziţie de site-urile respective.

Pe site-ul libraria.ubbcluj.ro pot fi prezente reclame cu/ fără legături către pagini ale unor terţe părţi, inclusiv parteneri, furnizori de publicitate sau sponsori. Informaţiile furnizate unor pagini externe nu se află sub controlul Editurii și orice publicare a unor date personale pe alte pagini de pe Internet se face pe propriul risc.

Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea sau exploatarea unei părţi a serviciilor, accesul sau folosirea serviciilor sau informaţiilor puse la dispoziţie de Editura prin intermediul site-ului într-un mod care violează legislaţia românească sau internaţională în materie de drept de autor și proprietate intelectuală, implică răspunderea civilă sau penală pentru astfel de acţiuni.

Editura își rezervă dreptul de a împiedica prin orice mijloace contactarea și utilizarea acestui site libraria.ubbcluj.ro și de a solicita sancţionarea conform legislaţiei în vigoare a persoanelor implicate, dacă există dovada că scopul este distrugerea sau alterarea site-lui, a conţinutului său, securitaţii acestuia sau încercarea de a ataca sau discredita Editura sau partenerii săi, produsele, serviciile și angajaţii acestora.

Orice eventual litigiu în legatură cu site-ul libraria.ubbcluj.ro este de competenţa instanţelor de drept comun din România.

 1. Ce date personale colectăm și de ce le colectăm

Când cumpărați de la noi, vă vom cere să ne furnizați informații, inclusiv numele, adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de email, numărul de telefon, cardul de credit/detalii de plată și informații opționale despre cont, cum ar fi numele de utilizator și parola. Vom folosi aceste informații în mai multe scopuri, cum ar fi:

 • Îți trimitem informații despre contul tău și comanda ta
 • Îți răspundem la cereri, inclusiv la rambursări și reclamații
 • Procesăm plățile și prevenim fraudele
 • Îți inițializăm contul pentru magazinul nostru
 • Respectăm toate obligațiile legale pe care le avem, cum ar fi calcularea impozitelor (taxelor)
 • Îmbunătățim ofertele noastre pentru magazin
 • Îți trimitem mesaje de marketing, dacă alegi să le primești
 • Dacă creezi un cont, îți vom stoca numele, adresa, emailul și numărul de telefon, care vor fi folosite la finalizarea unor comenzi viitoare.

În general, stocăm informații despre dumneavoastră doar atât timp cât avem nevoie de acestea în scopurile pentru care le colectăm și le folosim, dar nu le mai păstrăm în continuare dacă nu suntem obligați din punct de vedere legal. De exemplu, vom stoca informațiile despre comenzi timp de XX ani, în scopuri fiscale și contabile. Ele includ numele, adresa de email și adresele de facturare și de livrare.

De asemenea, vom stoca comentarii sau recenzii, dacă alegi să le lași.

Conform cerințelor Regulamentului (UE) 679/2016 (GDPR), Editura are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră. Clientul nu este obligat să furnizeze aceste date, însă refuzul determină imposibilitatea onorării comenzilor. Totodată, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției.

Daca unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informați despre modificările care au survenit. De asemenea, daca doriți ștergerea datelor dumneavoastră din baza noastră de date, vă rugăm să solicitați aceasta prin orice modalitate de contact.

Garantam confidențialitatea datelor: nu vom furniza nici o informație (nume, adresă, număr de telefon etc) unor terțe părți cu excepția firmelor de curierat care vor efectua livrările.

Datele personale ale clienților vor putea fi transmise autorităților în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau altor autorități în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

Este interzisă furnizarea de date false sau incomplete când se completează o comandă, caz în care ne rezervăm dreptul de a întreprinde măsuri legale împotriva persoanelor în cauză.

Editura poate colecta date cu caracter personal, dar numai cu acordul dvs. și doar dacă datele sunt furnizate voluntar.

Politica de confidenţialitate se supune legislaţiei române și a UE. În caz de litigiu, se va încerca mai întâi o rezolvare pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamaţiei de către Editura. În cazul în care nu se poate ajunge la o înţelegere în termenul menţionat, litigiul va fi înaintat pentru soluționare instanţei judecatorești competente, din aceeași structură administrativă cu Editura.

4. COMENTARII

Când vizitatorii lasă comentarii pe sit, colectăm datele arătate în formularele de comentarii, dar și adresa IP a vizitatorului și șirul agenților utilizator din navigator pentru a ne ajuta la detectarea spamului.

Un șir făcut anonim (numit și un hash), creat din adresele tale de email, poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă îl folosești. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului, fotografia ta de profil este vizibilă pentru public lângă comentariul tău.

Comentariile vizitatorilor pot fi verificate printr-un serviciu automat de detectare a spamului.

5. MEDIA

Dacă încarci imagini pe situl web, ar trebui să eviți încărcarea imaginilor care au incluse date de locație înglobate (EXIF GPS). Vizitatorii sitului web pot descărca și extrage toate datele despre locație din imaginile de pe sit.

6. COOKIE-URI

Dacă lași un comentariu pe situl nostru, poți opta pentru salvarea în cookie-uri a numelui, adresei de email și sitului tău web. Acestea sunt pentru confortul tău, astfel nu mai trebuie să le completezi din nou când lași un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor fi valabile un an.

Dacă ai un cont și te autentifici în acest sit, vom seta un cookie temporar pentru a determina dacă navigatorul tău acceptă cookie-uri. Acest cookie nu conține date personale și este eliminat când închizi navigatorul.

Când te autentifici, vom seta și câteva cookie-uri pentru a-ți salva informațiile de autentificare și opțiunile de afișare pe ecran. Cookie-urile de autentificare sunt păstrate două zile, iar cele pentru opțiuni de afișare pe ecran sunt păstrate un an. Dacă selectezi „Ține-mă minte”, cookie-urile tale de autentificare vor fi păstrate două săptămâni. Dacă te dezautentifici din cont, cookie-urile de autentificare vor fi eliminate.

Dacă editezi sau publici un articol, un cookie suplimentar va fi salvat în navigatorul tău. Acest cookie nu include date personale și indică pur și simplu ID-ul articolului pe care tocmai l-ai editat. El expiră după 1 zi.

7. CONȚINUT ÎNGLOBAT de pe alte situri web

Articolele din acest sit pot include conținut înglobat (de exemplu, videouri, imagini, articole etc.). Conținutul înglobat de pe alte situri web se comporta exact la fel ca și cum vizitatorii au vizualizat un alt sit web.

Aceste situri web pot să colecteze date despre tine, să folosească cookie-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară de la părți terțe și să-ți monitorizeze interacțiunea cu conținutul înglobat, inclusiv să-ți urmărească interacțiunea cu conținutul înglobat dacă ai un cont și ești autentificat în acel sit web.

8. Cât timp îți păstrăm datele

Dacă lași un comentariu, comentariul și metadatele lui sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată. Așa putem recunoaște și aproba automat toate comentariile următoare în loc să le ținem într-o coadă pentru moderare.

Pentru utilizatorii (dacă există) care se înregistrează pe situl nostru web, stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale oricând (dar nu își pot schimba numele de utilizator). De asemenea, administratorii sitului web pot vedea și edita aceste informații.

9. DISPOZIŢII FINALE 

Editura își rezervă dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli în orice moment. Orice modificare va fi făcută publică în această pagină și va intra efectiv în vigoare din momentul postării ei pe site.