DEACONU Adela

Adela Deaconu este profesor și conducător de doctorat, fiind membru al Departamentului de Contabilitate și Audit al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB).

Pe parcursul celor 32 de ani de carieră universitară, a îmbinat activățile profesionale, cu cele didactice și de cercetare. Este expert contabil și evaluator de întreprindere, dezvoltându-și competențe în cadrul celor două specializări, folositoare pentru predare și cercetare. În ultimii ani, s-a concentrat doar pe activitățile universitare, atât predarea unor cursuri la nivel licență, masterat și doctorat, cât și cercetare, în ariile contabilitate, raportare financiară, respectiv evaluare de proprietăți.

Pentru a susține activitățile cu studenții, a publicat manuale universitare, caiete de lucrări practice, ghiduri profesionale sau cărți dedicate celor care învață Contabilitate și Evaluare de întreprinderi. Rezultate ale cercetării științifice pot fi considerate atât publicațiile amintite, cât și publicarea de articole în jurnale internaționale de impact.

Activităților didactice și de cercetare li se adaugă activități instituționale, Adela Deaconu făcând parte din diferite comisii și organisme la nivelul Universității Clujene sau al altor instituții academice.

Afișez singurul rezultat

Afișez singurul rezultat