DUMĂNESCU Luminița

Luminiţa Dumănescu (n. 1978) este licențiată în istorie (2002), are un masterat în Socio-Antropologie Istorică (2003) și este doctor în Istorie al Universității ”Babeș-Bolyai” (2009) cu o teză despre copilăria românilor din Transilvania în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Din 2008 este cercetător științific la Centrul de Studiere a Populației, Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Predă cursul „Istoria Familiei și Copilăriei” în cadrul Joint-Masterului European Children’s Rights, sub tutela Facultății de Sociologie și Asistență Socială din Cluj-Napoca.
A publicat „Transilvania copiilor. Dimensiunea demografică a copilăriei la românii din Transilvania” (Argonaut, 2006), „Universul copilăriei la românii din Transilvania” (International Book Acces, 2008) și este coordonatoare și coautoare a volumului 9 „Ipostaze ale copilăriei românești” (International Book Acces, 2009).

„Familia românească în comunism” este rod al studiilor postdoctorale derulate în cadrul programului POSDRU ”Programe postdoctorale pentru dezvoltare durabilă într-o societate bazată pe cunoaştere” în perioada septembrie 2010 – august 2012.

Afișez singurul rezultat

Afișez singurul rezultat