MICLEA Marius Sorin

Marius-Sorin Miclea este doctor în Relații Internaționale și Studii Europene al Universității din Lyon, fiind în același timp, diplomat și militar de carieră. A absolvit cursurile Liceului Militar “Mihai Viteazul” din Alba-Iulia, ale Școlii Militare de Ofițeri activi de Aviație “Aurel Vlaicu” Boboc-Buzău și ale Facultății de Drept. Și-a perfecționat pregătirea în țară, absolvind cursurile post-universitare ale Colegiului Național de Apărare, seria a XIX-a, cursul de bază, precum și alte cursuri de formare în carieră.
A studiat în Franța, în calitate de bursier al guvernului francez, unde a absolvit un Master de cercetare în Securitate internațională și Apărare, la Universitatea “Pierre Mendès-France” din Grenoble. A urmat cursuri postuniversitare la Institutul de Înalte Studii de Apărare Națională a Franței (I.H.E.D.N.) din Paris.
În plan profesional, în perioada 1985-2002, a servit în diferite garnizoane ale Armatei României, în calitate de ofițer de aviație în cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene. Beneficiind de un stagiu de pregătire în cadrul Ministerului francez al Apărării, Unitatea Franceză de Verificare, între anii 2006 – 2008, a îndeplinit atribuții specifice funcției de inspector internațional în controlul armamentelor, în cadrul Direcției Control Armamente și Verificare. Începând cu anul 2008 îndeplinește misiuni în Serviciul Exterior al României, în calitate de diplomat.

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.