POP Claudia Florina

Claudia Florina Pop este în prezent lector universitar dr. in cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, Universitatea din Oradea.

Licenţiată în Filologie, specializarea Biblioteconomie la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti, autoarea a fost pasionată, încă din anii studenţiei de patrimoniul românesc de carte veche şi cultură. După terminarea studiilor de licenţă este cooptată ca preparator (2001) în cadrul Catedrei de Limbă şi Literatură Română – Biblioteconomie, Facultatea de Litere, Universitatea din Oradea, unde va activa si desfăşura cursuri si seminare in domeniul Biblioteconomiei și Bibliologiei: Istoria cărţii şi a scrisului, Catalogarea publicaţiilor, Istoria presei, Managementul de bibliotecă etc., până în anul 2008.

In același an i se acordă titlul de Doctor in Filologie la Universitatea ”1 Decembrie 1918”, Alba Iulia.

Titulară a cursurilor: Comunicare educațională, Managementul clasei de elevi, Managementul organizațiilor școlare, Marketing educațional și tehnici de comunicare, Comunicare educațională în relația mentor-student, autoarea face parte, în prezent, din colectivul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, Universitatea din Oradea din anul 2008 unde s-a specializat în domeniul Ştiințelor Educației, urmând cursuri  postuniversitare, masterate etc, fiind licențiată în domeniul Științele Educației, specializarea Psihopedagogie specială, la Facultatea de Științe Socio-Umane, Universitatea din Oradea.

Se remarcă și în sfera publicării de articole in reviste de specialitate și capitole in volume colective, dar și în cea a participării la conferințe naționale și internaționale. (însumând peste 70 de articole și capitole, și peste 40 de participări în cadrul conferințelor). Lucrări reprezentative: publicate sub sigla editurii Presa Universitară Clujeană: Carte şi lectură publică în Bihor. Secolele XIX-XX, Elaborarea şi managementul proiectelor educaţionale, Metode şi tehnici de comunicare în mediul educaţional şi un volum coordonat, publicat la Editura Universităţii din Oradea: Educaţia online. Oportunităţi şi limite.

Afișez toate cele 2 rezultate

Afișez toate cele 2 rezultate