STOENESCU Roxana

Dr. Roxana Alice Stoenescu este lector la Facultatea de Studii Europene și Relații Internaționale, Departamentul de Relații Internaționale și Studii Germane din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Dr. Stoenescu predă materii precum Ideologie politică, Antropologia Europei, Politică externă și diplomație, domenile principale de interes ale autoarei fiind filosofia politică, antropologia culturală și politică. Focalizarea cercetării ei o reprezintă teoriile modernizării și procesele de transformare din Europa Centrală și de Est.

După obținerea licenței la Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și-a susținut masteratul în Studii politice europene comparate: Germania și Europa de Est.

A absolvit Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai în 2017, titlul disertației sale fiind Muncă și existență. O metafizică a societății moderne folosind exemplul României.

Autoarea s-a născut la Brașov, dar a crescut la Berlin și Brandenburg, ceea ce îi permite o viziune mai neutră și din exterior asupra României, utilizând o literatură din spațiul filosofic și sociologic de sorginte germană/germanofonă, care completeză peisajului discursurilor filosofice și de științe sociale, dominat în România de literatura anglo-saxonă și franceză. Totodată viziunea este completă având și perspectiva din interior a României, autoarea fiind familiarizată cu aspectele culturii române.

Afișez singurul rezultat

Afișez singurul rezultat